Consiliere

Avortul are consecinţe pe plan fizic, emoţional, social şi spiritual. Dacă te afli într-o situaţie dificilă în viaţă sau te regăseşti in oricare dintre categoriile descrise mai jos, nu ezita să ne contactezi. Echipa noastră va fi bucuroasă să aranjeze o întâlnire şi să discute orice problema care te nelinişteşte sau despre care ai vrea să afli mai multe detalii.

CONSECINŢE FIZICE Infecţii, sângerări puternice, avort incomplet, rănirea sau perforarea uterului, vătămarea altor organe interne, sterilitate, naşteri premature.

CONSECINŢE EMOŢIONALE Unele femei trăiesc emoţii negative puternice în urma avortului. Acest fenomen se numeşte “Stres post-avort”, care în unele cazuri poate apărea  după doar câteva zile de la avort, pe când în alte cazuri poate rămâne în formă recesivă timp de ani de zile. Stările tipice de stres post-avort includ: vinovăţie, furie, depresie, tendinţe suicidale, disfuncţii sexuale, perturbări de alimentaţie, abuz de alcool şi droguri.

CONSECINŢE SPIRITUALE Indiferent de convingerile religioase personale, avortul are şi o latură spirituală care trebuie luată în considerare. Avortul se interpune între tine şi Dumnezeu care este creatorul vieţii, afectând percepţia ta despre El şi îţi împovărează conştiinţa. Biblioteca centrului include documentare,  studii de caz si marturii ale femeilor si medicilor care au trecut printr-o astfel de experienta.

CONSECINTE PE PLAN SOCIAL Persoanele care suferă de stres post-avort tind adesea să se distanţeze pe plan social şi experimentează dificultăţi în relaţiile personale, în mod special în relaţia cu partenerul de viaţă. De asemenea, rata ridicată a avorturilor contribuie la scăderea drastică a natalităţii şi la îmbătrânirea populaţiei.

Pentru mai multe detalii, scrie-ne acum! E-mail: nouasperanta1@gmail.com